De regeling in 5 stappen uitgelegd

Minister Koolmees heeft aangegeven dat er financiële ondersteuning komt om je met behulp van ontwikkeladvies of scholing aan te passen aan de nieuwe economische situatie. (bron: Kamerstuk 35420 nr. G) De contouren zijn inmiddels duidelijk, er komen twee regelingen: NL leert door met inzet van ontwikkeladvies en NL leert door met inzet van (online) scholing. (bron: Kamerbrief Hoofdlijnen NL Leert Door)

1. Aanleiding voor NL leert door regeling

Created with Sketch.

Nu de economie weer langzaam is opgestart wordt duidelijk dat we geconfronteerd worden met fundamentele en vaak blijvende veranderingen. Dit betekent dat veel werkenden zich moeten aanpassen aan de nieuwe realiteit en zich moeten voorbereiden op een andere manier van werken of zelfs ander werk. Om je op deze nieuwe omstandigheden voor te bereiden wordt er geld vrijgemaakt voor ontwikkeladvies en scholing voor behoud van werk.

2. Doelstelling van de regeling

Created with Sketch.

NL Leert door heeft tot doel om mensen te ondersteunen die hun werk als gevolg van de crisis dreigen te verliezen (of al verloren hebben) en de transitie naar ander kansrijk werk zullen moeten maken. Het is de bedoeling dat zij met behulp van ontwikkeladvies of scholing hun huidige werk op een andere manier kunnen invullen of klaargestoomd worden voor banen waar op dit moment behoefte aan is.

3. Voor wie en wanneer?

Created with Sketch.

Deze regeling is niet alleen bestemd voor medewerkers in de sectoren die getroffen zijn, maar ook voor flexwerkers en zzp’ers die geen opdrachten meer krijgen. Dus als je werkgever is getroffen door deze crisis of als jij zelf de dupe hiervan bent, dan is deze regeling voor jou bestemd. Het kabinet heeft gezegd dat ze dit crisispakket vanaf augustus 2020 in werking wil laten treden met een looptijd tot het einde van 2020.

4. Voorwaarden van de regeling

Created with Sketch.

Aan de specifieke voorwaarden van de regeling wordt momenteel de laatste hand gelegd en het wordt verwacht dat deze medio juli bekend worden. Wil je op de hoogte blijven als er meer bekend wordt? Meld je dan aan voor een gratis ontwikkeladvies, dan sturen we je een bericht zodra er meer informatie is en je je definitief kunt inschrijven.

5. Aanvragen en administratie

Created with Sketch.

Het is nog niet precies bekend hoe de aanvraag en de daarbij benodigde administratie zal lopen. Wij van YMP Services zullen dit proces zoveel mogelijk automatiseren om jou te ontzorgen. Hierdoor hoef je je hier niet druk om te maken, je hebt namelijk wel wat anders aan je hoofd! Vraag direct een ontwikkeladvies bij ons aan.