Veelgestelde vragen over PowerSlim

PowerSlim

28 december 2020

‘Is dat zo’n dieet met shakes?’, ‘Wat kost het nou eigenlijk?’, ‘Kan ik ook PowerSlimmen zonder coach?’. Een kleine greep uit alle vragen die we geregeld voorbij horen komen. Het leek ons een mooi moment om al deze vragen eens te bundelen en jou hopelijk antwoord te geven op de vragen die je misschien hebt!

Wat houdt PowerSlim precies in?

Created with Sketch.

PowerSlim is een programma dat je volgt onder persoonlijke begeleiding van jouw eigen voedingscoach. Je gaat vooral ánders eten in plaats van minder. Je hebt ongeveer 6 eetmomenten per dag met lekkere producten die heel erg op gangbare voedingsmiddelen lijken. Zoals crackers, brood, muesli, pasta, wraps en diverse tussendoortjes. Het PowerSlim programma is opgedeeld in drie fases, waarbij je in de eerste fase 5 of 6 keer per dag de producten van PowerSlim neemt, aangevuld met groenten, vlees, vis en o.a. zuivel. Vanaf de tweede fase bouw je het aantal PowerSlim producten langzaam af en vervang je deze door voedingsmiddelen uit de supermarkt. In de derde fase leer je hoe je gezonde eetpatroon zelfstandig kunt voortzetten en je doel ook op de lange termijn vast kunt houden.

Wat is een goed moment om met PowerSlim te starten?

Created with Sketch.

We hebben wekelijks klanten die starten met het PowerSlim leefstijlprogramma. Het komt zelfs voor dat mensen de week voor Kerst nog beginnen. We zien altijd een piek begin januari, na de krokusvakantie (begin maart), begin mei en na de zomervakantie, in september. Maar ieder moment is geschikt. Hoe eerder je begint met een gezonde leefstijl,  hoe eerder je je doel bereikt.

Mag je bij PowerSlim alleen shakes?

Created with Sketch.

Nee, we hebben juist een groot assortiment van zo’n 140 producten. Zo zit er voor ieder wat wils tussen! Denk bijvoorbeeld aan een PowerSlim croissantje, toast, granola (in de smaken aardbei cashew en mango pecan), noodles, diverse repen, en aantal heerlijke snacks zoals de melkchocolade chunk, het frambozencakje of paprikachips. Voor alle producten neem hier eens een kijkje.


We vinden het belangrijk dat je een zo normaal mogelijk eetpatroon aanleert waarbij je ook voldoende calorieën binnenkrijgt. Te weinig calorieën en eiwitten, zoals bij een crashdieet het geval is, leidt tot de afbraak van spiermassa waardoor je metabolisme vertraagt en na het dieet het jojo-effect optreedt.  

Nadat ik gestopt ben met PowerSlim kom ik zeker weer aan?

Created with Sketch.

Dat is nou precies niet de bedoeling! We vinden het heel belangrijk dat we jou een gezond en normaal eetpatroon aanleren dat je kunt blijven volhouden. PowerSlim noemen we dan ook geen dieet maar een levensstijl. Doordat je zes keer op een dag onze uitgebalanceerde producten neemt krijg je voldoende eiwitten binnen. Dit zorgt ervoor dat je lichaam geen spieren gaat verbranden en dat je metabolisme hoog blijft.

Ook nadat je gestopt bent met het PowerSlim programma is het van belang dat je gezond, koolhydraatarm en eiwitrijk blijft eten. Het is immers zonde als je weer terugvalt in oude gewoontes. Om die reden blijft een PowerSlim coach na het behalen van je doel, nog een jaar lang voor je klaar staan! Je hebt niet meer iedere week een afspraak, maar iedere maand. Juist die stok achter de deur is zo belangrijk. Een maandelijkse ‘controle’ of je nog op de goede weg zit, om je vragen en moeilijkheden te bespreken en misschien wel wat extra motivatie te krijgen. Je kunt het! 

Kan ik ook PowerSlimmen zonder coach?

Created with Sketch.

Nee, dit is niet mogelijk. De persoonlijke begeleiding van een coach is een onmisbaar onderdeel binnen het PowerSlim programma. We vinden het belangrijk dat er iemand is met wie je wekelijks een afspraak hebt, die met jou mee kijkt naar jouw situatie, die je tips geeft en motiveert. We weten dat PowerSlimmers ontzettend veel baat hebben bij de hulp van een coach. Weet je niet zeker of de hulp van een coach iets voor jou is? Probeer het eens zouden we zeggen ;) Je kunt altijd vrijblijvend een kennismakingsgesprek maken met een PowerSlim coach bij jou in de buurt.

Wat kost het PowerSlim programma?

Created with Sketch.

Dit is afhankelijk van het doel dat je wilt bereiken. Je betaalt in fase 1 ongeveer €90 per week (€2,50 per maaltijd) aan PowerSlim producten. Dit is inclusief de persoonlijke begeleiding van jouw coach. Het grootste deel van de producten die je koopt vervangen de producten die je normaal gesproken in de supermarkt koopt.  Meer informatie.

Moet ik voor mezelf apart koken?

Created with Sketch.

Dat kan, maar hoeft zeker niet. We vinden het belangrijk dat je normaal kunt blijven eten. Het moet natuurlijk wel leuk én makkelijk blijven. Zo kun je bijvoorbeeld ’s avonds kiezen voor vlees of vis met groenten en hier voor de rest van het gezin eventueel nog een koolhydraatbron bij serveren, zoals rijst of pasta. Je kunt ook de koolhydraten vervangen door een PowerSlim product. Bijvoorbeeld de wrap, aardappelpuree, penne of sojarijst van PowerSlim. Extra handig is dat je de zakjes rijst en pasta gewoon in het zakje mee kunt koken met de rijst/pasta van de rest van het gezin. Bekijk hier lekkere ideeën voor een koolhydraatarme maaltijd samen met het gezin.

Moet ik honger lijden?

Created with Sketch.

Nee. Tijdens het PowerSlim programma eet je ongeveer om de 2,5 uur en heb je zes eetmomenten op een dag. Doordat je veel eiwitten binnen krijgt ben je lang verzadigd en houd je het makkelijk vol tot je volgende eetmoment.

Tevens raak je door minder koolhydraten te eten in ketose (vetverbranding). Doordat je niet veel koolhydraten (suikers) binnenkrijgt, zijn er minder schommelingen in je bloedsuikerspiegel. Hierdoor neemt je hongergevoel en trek in zoetigheid ook af.

Mag ik het PowerSlim programma volgen tijdens mijn zwangerschap?

Created with Sketch.

Als je zwanger bent kun je beter geen dieet volgen en dit geldt ook voor PowerSlim. Je ongeboren kindje heeft alle voedingsstoffen hard nodig om zich te kunnen ontwikkelen. Het is wel verstandig om toegevoegde suikers te vermijden. Dit helpt om niet onnodig veel aan te komen en is ook beter in verband met het voorkomen van zwangerschaps-diabetes. In die zin kun je best dagelijks een verantwoord PowerSlim product als tussendoortje nemen, maar houdt bij je maaltijden ‘de schijf van vijf’ aan.

De PowerSlim producten verzadigen zo goed, ik heb geen honger tijdens het programma. Kan ik een product minder nemen?

Created with Sketch.

Nee, dat is niet de bedoeling. Tijdens het programma is je bloedsuikerspiegel zeer stabiel vanwege de afwezigheid van (snelle) suikers. Dit zorgt ervoor dat je geen honger hebt. Op zich is dat fijn. Het is echter wel een absolute must om de aanbevolen hoeveelheid producten in te nemen, omdat je anders te weinig bouwstoffen binnenkrijgt. Hierdoor neemt je spiermassa af en wordt je stofwisseling vertraagd wat uiteindelijk leidt tot het jojo-effect. Neem dus altijd het aantal producten dat je met jouw PowerSlim coach hebt afgesproken.

Ik heb een gluten-sensitiviteit (overgevoeligheid). Kan ik PowerSlim volgen?

Created with Sketch.

Ja, dat kan. Steeds meer mensen blijken een overgevoeligheid te hebben voor gluten. Bij mensen met gluten-sensitiviteit worden de darmvlokken niet aangetast zoals bij mensen met coeliakie. Er kan bij deze mensen wel een doorlaatbaarheid van de darm ontstaan. Hierdoor kunnen gluten en andere stoffen die er niet horen toch in de bloedbaan terecht komen en een lichte ontstekingsreactie tot gevolg hebben. Bij veel mensen verdwijnen de klachten na het weglaten van gluten uit de voeding. Bij YMP Services zijn ruim 45 PowerSlim producten te koop die glutenvrij zijn. Deze Powerslim producten zijn voor mensen met coeliakie niet geschikt omdat ze mogelijk nog sporen van gluten kunnen bevatten. Bij de meeste mensen met gluten-sensitiviteit geven deze sporen geen reactie.

Ik ben vegetariër, kan ik PowerSlim volgen?

Created with Sketch.

Ja, PowerSlim is ook als vegetariër goed te volgen. Bijna alle PowerSlim producten zijn geschikt voor vegetariërs. Als je geen vlees eet, maar wel vis dan kun je natuurlijk vis eten. Eet je geen vlees en geen vis? Dan kun je voor je avondmaaltijd het beste tahoe, tofu of 2 eieren nemen. In deze producten zitten de minste koolhydraten. Andere vleesvervangers zijn vaak op basis van peulvruchten en bevatten al gauw 10 g koolhydraten per portie. Kies nooit een gepaneerde vleesvervanger. Paneermeel bevat namelijk koolhydraten en zuigt daarbij ook vet op tijdens de bereiding. Vraag bij mij naar een uitgebreide lijst met geschikte vleesvervangers. Je kan als vegetariër dus gewoon PowerSlim producten bestellen.

Waar kan ik PowerSlim producten online bestellen?

Created with Sketch.

Persoonlijke begeleiding is een onmisbaar onderdeel van het PowerSlim programma; het is dan ook niet mogelijk om de producten online te kopen.

Maak nu een afspraak voor een kennismakingsgesprek!